پورتال شهرداری تربت حیدریه » تربت شناسی
مزار قطب الدین حیدر
مزار و مسجد قطب الدین حیدر مربوط به دوره تیموریان است.قطب الدین حیدر عارف قرن ششم هجری (۵۱۳-۶۱۸ ه.ق) و سر سلسله فرقۀ حیدریه است.
ایوانی از یک مسجد بزرگ نیز در مجاورت آن قرار گرفته است. بنای موجود در چندین دورۀ تاریخی تعمیر و تغییر یافته است. شالودۀ آرامگاه احتمالاً در دوره تیموری با گنبدی دو پوسته گذاشته شده و در دورۀ صفویه، به همت خواجه سلطان محمود تربتی تغییراتی در معماری آن انجام یافته است.
این مکان در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


موزه مردم شناسی
موزه مردم شناسی با افتتاح در سال ۱۳۸۵، در کنار مزار قطب الدین حیدر، و در مکانی که سابقا با نام رباط طبسی شهرت داشته است، قرار دارد. موزه شامل غرفههای آداب و رسوم مردم، فنون و مشاغل بومی و هنرهای سنتی و صنایع دستی میشود. بنای موزه یا همان رباط طبسی، از جمله بناهای دو ایوانی محسوب میشود که متشکل از فضای ورودی هشتی، تعدادی حجره و انبار است.
حمام حاج رئیس
اين حمام د رسال 1273 هجري قمري توسط مرحوم سيد محمد امين التجار معروف به حاجي رئيس در زميني به ابعاد 35*45 متر در انتهاي خيابان روح بخش تربت حيدريه بنا شده است. حمام از دو قسمت مردانه و زنانه تشكيل شده و شامل فضاهاي ورودي, رختكني (سربينه) مياندر, گرمخانه, مخازن آب گرم و سرد, گلخن مي باشد. در سر در ورودي حمام كاشي هاي لاجوردي منقوش به گل و بوته, نقاشي و تاريخ ساخت حمام خودنمايي مي كند. از ويژگيهاي جالب قسمت رختگني, هشت ستون سنگي مزين به نقاشي هاي زيباست كه سقف گنبدي شكل و سرسرا را برروي خود تحمل مي كند.
